HAFABRA

Bij de opnamen en verdere productie krijgt u te maken met muzikanten en componisten met een ruime ervaring in de HAFABRA- en KOORwereld hebben, dus … MENSEN DIE HUN VAK VERSTAAN!

 

Wij betrekken de dirigent altijd bij de montage/mixage. Zij moeten naar onze mening tevreden kunnen zijn en zeker weten dat “de beste takes” gebruikt worden. Tijdens de opnamedag(en) wordt voor enkele uren muziek multi-track opgenomen. Als de dirigent die ‘takes’ bij ons komt monteren, dan is het voor hem/haar prettig als al dat materiaal niet voor het eerst op hen afkomt. Daarom nemen wij alles tevens op CD-R op. De dirigent kan dan aan de hand van de aantekeningen door de muziek/klankregisseur in de regieruimte gemaakt, de CD’s direct na de opnamen meenemen en beluisteren. Op die CD-R’s staan alle opname-takes met een voorlopige mix (de luistermix zoals in de mobiele wangen). Na multi-track montage!!! in de computer met “Pro Tools HDX” (na de microfoon wordt en blijft elk spoor volledig digitaal), kan de balans dus altijd nog worden aangepast voordat de master gemaakt wordt. We hebben nog de mogelijkheid onzuiverheden en zelfs verkeerde noten bij een koor of orkest te repareren. Ook bij een (2-sporen) stereo opname!!!!

Ook kunnen de bij de opnamen vergeten of ontbrekende slagwerk-, blaas-, strijk-, koor-(zelfs op tekst) snaar- en toetsinstrumenten met virtuele koor- en orkestinstrumenten indien gewenst worden ingevoegd.

Onze 32 sporen digitale mobiele studio wordt ingezet voor opnamen (eventueel bij u op locatie) van Koren en Orkesten. De regisseur en opname technicus hebben via beeld en z.g. “talk-back” microfoon contact met de ruimte waar gespeeld en/of gezongen wordt.